Rick van de Sande is “Vrijwilliger van het Jaar 2011″

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nuenen is onze voorzitter Rick van de Sande uitgeroepen tot “Vrijwilliger van het Jaar 2011“! Uit handen van burgemeester Ligtvoet ontving Rick de welverdiende prijs. Waaronder een geldbedrag van maar liefst € 1000,- voor de Stichting Jeugd- en Jongerenactiviteiten Gerwen. De 24-jarige Rick wordt geprezen om zijn tomeloze inzet binnen diverse verenigingen en het jeugdwerk in Gerwen. Rick, van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs!

Rick van de Sande: Vrijwilliger van het Jaar 2011
Rick van de Sande: Vrijwilliger van het Jaar 2011

Een bloemlezing uit de aanbevelingen van de verschillende verenigingen:

Rick is de medeoprichter (2007) van Stichting Jeugd & Jongerenactiviteiten Gerwen. Inmiddels is Rick ook voorzitter van deze stichting. Hij draagt zorg voor de indeling en aankleding van het terrein van de kindervakantieweek. Rick regelt alle facilitaire aspecten, maar ook programmaboekjes, uitnodigingen, knutselt spelletjes, coördineert klussendagen en verder nog 1001 dingen.
Verder is Rick actief bij alle andere activiteiten die deze stichting organiseert (schaatsbaan, volleyballen, bokkenollen, deelname aan de carnavalsoptocht met kinderen uit Gerwen).

Rick is leider van Jong Nederland Gerwen. Hij begeleidt hier iedere week een groep jongens en organiseert het Jeugdkamp. Hij is leider sinds 2005.
Ook heeft Rick de verbouwing van Jeugdhuis het Huysven helemaal begeleid en hij heeft ook hierin vele uren zelf geklust in de periode 2009, 2010 en 2011.

Rick is al jaren de kartrekker van het Jeugdcarnaval in Gerwen. Hij organiseert het Jeugdprinsenbal, begeleidt het jeugdprinsentrio en de Jeugdraad van Elf. Hij is begonnen als vrijwilliger in 2003. Vanaf 2006 trekt hij de kar. Rick organiseert de jeugdmiddagen tijdens de carnaval waar ook de nodige uurtjes knutsel- en timmerwerk aan vooraf zijn gegaan. Deze middagen worden op een hele leuke manier door Rick gepresenteerd.

Rick is bestuurslid van het Sint Nicolaascomité in Gerwen. Hij zorgt ervoor dat de intocht van Sinterklaas in Gerwen ieder jaar weer een gezellige happening wordt voor de jeugd. Ook heeft hij lange tijd de Pieten geregeld en begeleid die bij de intocht betrokken waren. Officieel zit hij in het comité vanaf 2005, als zwarte piet is hij al veel langer betrokken.

Rick organiseert bij de voetbalclub het GGT (Gerwens Gezelligheids Toernooi). Officieel vanaf 2005 maar hij hielp al mee vanaf 2003.

Verder is Rick redactielid van de carnavalskrant in Gerwen vanaf 2005, sinds die tijd regelt hij ook de sponsoring. Hij draagt ook zorg voor de verspreiding van de krant vanaf 2003. Als ras-nieuwtjesjager is hij ook voor de carnavalswebsite van CV de Narre-Kappen altijd alert, we hebben hier al veel leuke bijdragen van hem kunnen lezen.

En als er in Gerwen incidenteel nog iets te regelen valt dan doet Rick dat ook nog vaak…

Wij vinden het erg bijzonder dat Rick met zijn leeftijd van 24 jaar al zo lang, zoveel vrijwilligerswerk doet. Wij zijn als stichting ontzettend blij en trots met zo’n vrijwilliger en hopen dat hij hier nog lang mee door gaat.